top of page

Covid-19 ve Spor Dünyası

Covid-19, ilk olarak Çin sınırlarında Aralık ayında görüldü. Vahşi hayvan pazarlarından ve yarasa çorbasından ortaya çıktığı belirtilen koronavirüs, hızla yayılmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü, 11 Mart’ta Covid-19’un pandemi yani salgın olduğunu açıkladı. 11 Mart’ta olan diğer bir gelişme ise ülkemizde ilk vakanın açıklanmasıydı. Koronavirüs nedeniyle, insan hayatı her alanda değişti. Birçok konser, festival, etkinlik, spor müsabakaları ve toplantılar iptal edildi. Spor dünyası, bu pandemiden çok etkilendi ve neredeyse spor hayatı tamamen durdu.

İlk erteleme Çin’den geldi

Pandeminin Çin’de patlak vermesinin ardından, spor müsabakaları iptal edildi. Çin Futbol Federasyonu, Çin’de aktif kariyerini çeviren futbolcuların kiralık olarak başka liglere gitmesine izin verdi. Sırasıyla diğer ligler de iptal edildiğinden oyuncular kiralanmadı. Nba kariyeri olan veya çok yetenekli basketbolcuları barındıran; hızlı ve ofansif oyundan dolayı birçok basketbol severin takip ettiği Çin Basketbol Ligi’de ertelendi.

Türkiye sonlara kaldı

Koronavirüs etkisiyle ligler tek tek ertelenmeye başlamıştı. İngiltere ,İspanya ve İtalya gibi önemli futbol ülkeleri ligleri, Nba, Eurolig gibi önemli basketbol organizasyonları ertelenirken, ülkemizin aldığı karar doğrultusunda spor müsabakaları seyircisiz olarak oynanmaya devam etti. Bu süreçte bir de derbi oynandı. Bir hafta sonra Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu liglerin ertelenmesi kararını duyurdu. Ülkemizin bu kararı aldığından sonra Belarus hariç Avrupa’nın tamamı spor müsabakalarını ertelemiş oldu.

Bazı ülkelerden iptal, bazılarından ise takvim geldi

Fransa Ligue 1 ve Ligue 2 iptal edildi. Lider durumda bulanan Paris Saint Germain, şampiyon ilan edildi. Son iki sıradaki takımlar küme düşürüldü. İtalya da koronavirüsü en acılı geçiren ülkelerden , Serie A liginin kaderi ise bakanlar kurulunun yapacağı toplantıya bırakıldı. Türkiye’de seyircisiz olarak Haziran ayında, kısmi seyirci ile de Sonbahar’da başlayabilir. İngiltere de ligleri Haziran’da başlatmayı planlarken ; Almanya erkenci davrandı ve ligleri Mayıs’ın ikinci haftası başlatmayı planlıyor.

Koronavirüs olan sporcular

Özellikle basketbol ve futbol olmak üzere koronavirüs olan sporculardan bazıları :

Rudy Gobert - Utah Jazz

Donovan Mitchell - Utah Jazz

Trey Thompkins – Real Madrid

Mikel Arteta - Arsenal

Ezequiel Garay – Valencia

Eliaquim Mangala - Valencia

Kevin Durant - Brooklyn Nets

Marcus Smart - Boston Celtics

Roma'dan koronavirüs bağışı

Korona virüs salgını nedeniyle en çok kayıp veren ülke olan İtalya'da futbol camiasından hastanelere bağışlar sürüyor. Milli oyuncularımız Cengiz Ünder ve Mert Çetin'in formasını giydiği Roma Kulübü'de futbolcular ve teknik heyet, toplamda 200 bin Euro'yu aşan bir günlük maaşlarını corona virüsle mücadelede Roma'daki merkez olan Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitü’süne bağışladı.

Karantina günlerinde spor dünyası


Sergio Aguero karantina günlerinde konsol oyunlarına sardı . Yalnız oynamaktan da pek hoşlanmıyor. https://twitter.com/SkySportsPL/status/1249644880533610502?

46 görüntüleme0 yorum

Comentários


bottom of page